Biztos te is imádod azt, amikor mindenféle okos, vicces vagy mély idézeteket olvasgathatsz az életről.
 
De próbáltad valaha összeírni a saját életed SZÁMODRA legnagyobb tanulságait? Azokat, amelyek mögött egy-egy IGAZI sztori rejlik?
 
Nos, most, hogy úgy érzem, a cég egy igazi mérföldkőhöz érkezett, megkísérlem a tanultak írásba öntését. Az alábbi 12 élettapasztalat mindegyike mögött egy-egy keserves tanulság, vagy gigantikus sikerélmény van, mint tanítómester.
 
(Amanda Marshall, egyik kedvencem szavaival élve: Everybody’s got a story that would break your heart.)
 
Így olvasd, kérlek!
 

1. A humorérzék a nehéz helyzetek túlélésének egyik alapfeltétele.  Az üzlethez pedig elengedhetetlen!

2. A legnagyobb jutalmat mindig akkor kapod, ha BEISMERSZ valamit. Ha bocsánatot kérsz, ha elismered, hogy hibáztál, ha nyilvánosan képes vagy elismerni a gyengeségeidet. Főleg azért, mert ilyet nagyon kevesen csinálnak, és ezért üdítőleg hat. :)

3. Adj, adj, és adj. Ha pedig úgy érzed, nincs „hozadéka”, akkor még sokkal többet adj, mert még nem adtál eleget, VAGY azt nem szívből tetted. És amikor az eddigi „adományok” végre profitálnak, akkor emeld egy új szintre az adakozást. (És adj még többet!)

4. NE várj arra, hogy valami hibátlan legyen. Beleőszülhetsz a várakozásba. Csináld gyorsan, még ha hibásan is. Majd korrigálsz és kompenzálsz, de azt (is) könnyebb haladás közben.

5. Ha tanulni tudsz, minden nálad van, amire szükséged van. Bízz magadban bátran! Vesd magad a semmibe, és majd szabadesés közben szárnyakat növesztesz, és megtanulsz repülni.

6. A legfontosabb szabály, amit valaha tanultam: sosem tudhatod! (Autentikusan: "Y'nev'know.") És ennek legalább 3 al-szabályába ütköztem világjárásaim során:

a. Mindig légy mindenkivel kedves és előzékeny, mert sosem tudhatod, kivel beszélsz, és mit tehet ő érted!

b. Mindig szívj fel minden tudást, mert sosem tudhatod, mikor lesz rá szükség! Fordított Murphy törvény: minden tudásra szükség lesz legalább egyszer!

c. Mindig tartalékold az energiáid egy részét, semmiképp se törekedj a tökéletességre, mert sosem tudhatod, mikor kerülsz olyan helyzetbe, hogy a totális érzelmi végkimerülés után MÉG TÖBBET kell letenned az asztalra.

7. Ha nem hiszel semmiben, a szellemed halott. Amikor elkezdesz hinni, az életedben egy minőségi ugrás következik be.

8. Mehetsz bárhova a világon. Mindegy. Ha itthon boldogulsz, ott is boldogulni fogsz, és ha ott boldogulsz, akkor itthon is képes lennél boldogulni.

9. Akármid van, az mulandó, elveszthető, elvehetik. Tehát, nem számít. Kivéve két dolgot: tudás és tapasztalat. A tudásoddal és a tapasztalataiddal bármidet, amid most van, újra megteremtheted. Ráadásul sokkal gyorsabban és kevesebb erőfeszítéssel. (Ezért ne félj attól, ha nulláról kell újrakezdened bármit.)

10. A pénz borzasztóan limitált „képességű” eszköz. Pusztán a pénz még minimális erőfeszítéseket sem ér meg.

11. Ha valami nem szívből jön, a lehető legrövidebb időn belül hagyd abba. AKÁRMI is az. Csináld bármilyen jól, igazi sikere, hozama nem lesz szív nélkül.

12. Ha szeretettel élsz, és az irigységet, és a rosszakarást, és az egó-motivált cselekedeteket totálisan kigyomláltad magadból, MINDENT megkapsz az élettől, amire valaha is szükséged lesz.

 
Ennyi. Nekem beváltak.
 
Sikeres embernek tartom magam. Sokáig azt hittem, ez szerencse. Aztán rájöttem, hogy ez egy út, amit választottam.

 

 

Szerző: angolnyelvtanitas.hu  2012.04.01. 18:35 Szólj hozzá!

Címkék: magán

A bejegyzés trackback címe:

https://angolnyelvtanitas.blog.hu/api/trackback/id/tr374354394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása